ČOVJEK SE
DUHOVNO, TJELESNO, FIZIČKI,
ENERGETSKI, MATERIJALNO,
UZDIŽE I NAPREDUJE
KADA ČITA, PRIČA, SLUŠA,
RAZMIŠLJA SRCEM, S LJUBAVLJU,
O BOŽIJIM STVARANJIMA, DJELOVANJU
I NAMJERAMA SA ČOVJEKOM NA ZEMLJI

duhovnaizgradnja.com forum

 

posjetite i sajt Duhovna izgradnja

Ovo je forum javnog karaktera i na njemu svako može da iznosi svoja razmišljanja koja su u skladu sa pravilima foruma, ali autori sajta ne stoje iza pisanja drugih učesnika

Danas je 19 Jun 2018, 13:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2008, 22:44 
OffLine
Autor sajta

Pridružio se: 13 Feb 2008, 08:13
Postovi: 206
Lokacija: Bajna Luka
"Trebalo bi da je ruski rat bio najpopularniji u novija vremena: jer to je bio rat zdravog razuma i pravih interesa, rat za mir i sigurnost za svakoga; to je bio rat čisto miroljubiv i konzervativan.
To je bilo za veliku stvar, za svrsetak slučajnosti i pocetak sigurnosti. Novi horizont, novi radovi otvarali bi se, sve puni blagostanja i uspjeha za sve. Evropski sistem bio je osnovan, samo se postavljalo pitanje njegove organizacije.
Zadovoljen u tim velikim tačkama, i miran svuda, i ja bih imao svoj kongres i svoju svetu alijansu (aluzija na savez evropskih vladara koji ga je na kraju porazio). To su misli koje su od mene ukrali. Mi bismo u tom zboru velikih vladara pretresali naše interese prijateljski i obračunavali s narodima samo dobitak i trošak.
Evropa bi doista na taj način brzo postala samo jedan narod, i svaki koji putuje kud bilo, nalazio bi se uvijek u zajedničkoj otadžbini. Ja bih zahtijevao da svako može da plovi po svima rijekama, da mora budu zajednička i da se velike stajaće vojske svedu tada samo na vladalačke garde..."

Nevjerovatno zar ne?
Znate li čije su ovo riječi?
Ovo su riječi Napoleona Bonaparte, zabilježene u Tolstojevom remek djelu "Rat i mir". Zapanjujuće je koliko se to što je rečeno prije dva vijeka, zabilježeno prije vijek i po, poklapa sa onim što se dešava danas.
To samo po sebi čovjeku koji razmišlja i ne robuje važećim i opšteprihvaćenim dogmama govori sve. Uzvišena evropska ideja koja nam se danas (kao evropskim narodima) potura kao nešto što "nema alternativu" jednostavno je prerušen Napolenov a kasnije Vilhelmov, odnosno Hitlerov plana za stvaranje uzvišenijeg svijeta, po mjeri uzvišenih ljudi, tj. barem kako su ih oni shvatali.
Imperija. To je prerušena imperija.
Kao i u svakoj drugoj, i u ovoj imperiji bi za uzvišeno blagostanje manjine, većina morala da robuje. Kako su dosadašnji planovi za stvaranje takve imperije vojnim sredstvima neslavno propadali sada se isti plan provodi mnogo lukavijim i manje upadljivim sredstvima: ekonomijom i masovnom obradom svijesti. Takođe, kreatori današnje EU su shvatili da je mnogo efikasnije učiniti da ropstvo bude dobrovoljno ili bar što više nenasilno nego da ih se na silu pokorava, kako su to od Rimskog imperija naovamo činile sile koje su imale svoju viziju svijeta i vidjele sebe kao oplemenjivače varvara i začetnike novog svijeta i nekog novog (svjetskog) poretka. I gle čuda, osnovne poluge sadašnje evropske ideje su baš Francuska i Njemačka, baš one koje su to već i ranije vojno pokušale.
I kako je to već negdje ranije rečeno za NATO, EU okuplja sve same bivše kolonijalne gospodare (Francusku, Njemačku, Veliku Britaniju, Belgiju, Holandiju, Španiju, Portugal, Italiju) i zaista je iluzorno od tih nekadašnjih gospodara koji su navikli da im nosevi paraju oblake dok im služinčad ližu čizme, očekivati da će se u ime opšte dobrobiti (koja je proklamovana u EU kao mamac za male i naivne) odreći svojih navika da dominiraju i da će dopustiti da tamo neki Rumunčići, Slovenčići, Estončići, ... ili ne daj Bože oni tvrdoglavi Srbi (koji su uvijek bili dovoljno ludi da se suprotstave velikim silama i koji su oduvijek na putu njihovim interesima), i o čemu ozbiljnom odlučuju ili da se u bilo čemu nađu na putu njihovim INTERESIMA.
U zajednici istinski ravnopravnih, to bi se prije ili kasnije moralo desiti (razlike između evropskih naroda su ipak suviše velike) i čim se to prvi put desi, ova gospoda će izgubiti živce i stpljenje i pokazati zube i tada će biti sve jasno o čemu se tu u stvari radi. U kući "velikih", "mali" su dobri samo kao poslušna služinčad i kao moneta za potkusurivanje. Pogotovo kada velike Neko pritisne, onda će svi evropski principi brzo biti zaboravljeni i pogaženi. Pa zaboga kad je opstanak u pitanju nikakvi principi više ne vrijede.
Dakle, nema nikakve šanse da ovakva kakva je, EU bude ono što je proklamovano.
To je samo velika prevara i udica koju su voljno ili nevoljno mnogi zagrizli.
Ujedinnjena Evropa, u stvari ujedinjeni svijet, ujedinjeno čovječanstvo jeste prava budućnost planete na kojoj živimo, ali kao što, po Svetom Pismu, prije pravog (starozavjetnog) Mesije idu lažni, i prije "drugog dolaska" novozavjetnog Hrista dolazi Antihrist, tako i prije pravog i na istinskim temeljima zasnovanog ujedinjenja ide lažno i prevarno.
Ali nosioci istinskog ujedinjenja čovječanstva u kojem neće biti robova i gospodara (u stvari u početku hoće, dojučerašnji robovi će gospodovati dojučerašnjim gospodarima dok ne očiste vijekovima prljanu karmu), nikako ne mogu biti oni koji su osnovali EU, i pravo ujedinjenje kreće iz zemlje koja je uvijek bila meta tih gospodara i koja je mnogima robovala, a nikom gospodovala.
Sve u Svetom Pismu piše.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:49 
...


Poslednji put menjao zeljko10 dana 20 Jul 2010, 22:39, izmenjena samo jedanput

Vrh
  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30 Apr 2010, 12:12 
OffLine
Autor sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:50
Postovi: 1147
Lokacija: Banja Luka
Evropa više nije alternativa?
Kada zađete malo dublje ispod tog jednostavnog „Da li podržavate ulazak Srbije u EU“, otkrivaju se čitavi snopovi evroskepticizma, nelogičnosti i paradoksa

Izličnog i istorijskog iskustva znam da je najteže reći da je car go i najopasnije biti petao koji prerano kukuriče. I kako prolaze oni koji dirnu u svete krave, tabue i toteme. U svakom slučaju, hoću da kažem sledeće: mislim da više uopšte nije pitanje da li EU ima ili nema alternativu, već je pitanje da li je, u ovom času, iz Srbije gledano, EU još uopšte neka realna alternativa.

Pa zar baš sad kada je u Srbiji postignut konsenzus o našem „evropskom putu“? Sada, kad oko sedamdeset odsto građana podržava ulazak Srbije u EU i kada su se o tome saglasile dve najjače stranke! Sada, kad o tome postoji faktički konsenzus svih u vlasti, kao i većine opozicije!?

Da, sada. Kad već nije bilo pameti i poštenja da se o tome misli i da se to pitanje ozbiljno razmotri onda kada je moglo i trebalo. A politički konsenzusi su relativna i diskutabilna stvar, pogotovo kada se baziraju na neobaveštenosti, poluistinama i dezinformacijama. Uostalom, otprilike isti ovakav, a naizgled i mnogo veći konsenzus od ovoga o pridruživanju Uniji, postojao je i krajem osamdesetih godina prošlog, kao i početkom ovog veka, pa smo videli kako se sve završilo.

Pre svega, toliki procenat je više posledica nepostojanja snage koja bi jasno i glasno rekla da se protivi ulasku Srbije u EU. To se ne usuđuje da kaže čak ni DSS, već zvanično ostaje pri eufemizmu da bi se sa EU trebalo „razjasniti povodom Kosova i Metohije“. Ne kažu to eksplicitno ni radikali. A sve i kada bi rekli, njihov glas iz različitih razloga danas ne seže predaleko i nema odgovarajuću težinu. Tako se stvara jedno vrzino kolo u kojem političari,zaplašeni, navodno, masovnim pro-EU raspoloženjem građana,ne smeju ni da pomisle da se izjasne protiv ulaska u Uniju, a onda se obični građani, s obzirom na to da se E-priča servira kao faktički „jedina igra u gradu“, po principu „kud svi Turci...“, takođe izjasne za EU. A onda se političari na to „raspoloženje javnosti“ pozivaju – i tako ukrug.

Naravno, ima i drugih razloga. Pre svega, pomalo nategnuto ali politički i psihološki efikasno izjednačavanje EU/zajednice sa Evropom, a Evrope sa „boljim životom“, visokim standardom, čistim klozetima i socijalnom državom.Tako su u Srbiji danas vatreni evrofili i oni koji pomalo žale za vremenom komunizma i koji u Uniji prepoznaju nešto od onih internacionalističkih i solidarističkih ideala njihove mladosti, ali i oni koji u članstvu u njoj vide spas od „komunističkog nasleđa“ i „aveti balkanske prošlosti“. (Pomalo slično situaciji s kraja osamdesetih kada su Miloševićev uspon podržali i tvrdo komunistički i nacionalistički i liberalno nastrojeni intelektualci.)

Malo površnost, propaganda i oportunizam, a malo razočarenje u tzv. nacionalnu politiku devedesetih;malo strah da se ne ispadne „retrogradan“, „seljak“, „zaostao“ i „glup u društvu“;malo neobaveštenost o realnosti i problemima sa kojima se Unija suočava, malo odsustvo svesti o postojanju bilo kakve ozbiljne alternative, malo preusmeravanje antizapadnog raspoloženja prema NATO-ui Sjedinjenim Državama, uz posredno amnestiranje vodećih EU zemalja od odgovornosti za bombardovanje i podršku kosovskoj nezavisnosti – sve su to elementi mozaika zvanog „srpsko evropsko opredeljenje“.

Ali kada malo zagrebete ispod površine, kada zađete malo dublje ispod tog jednostavnog „Da li podržavate ulazak Srbije u EU“, otkrivaju se čitavi snopovi evroskepticizma, nelogičnosti i paradoksa. Ne samo da većinski nisu spremni da izruče Ratka Mladića Haškom tribunalu i dvotrećinski odbijaju bilo kakvu pomisao o „trampi Kosovo za EU“, nego u tek nešto manjem procentu optiraju i za „savez sa Rusijom“, a oko polovine i za članstvo u Pokretu nesvrstanih.

Pri svemu tome, malo njih iskreno veruje u to da ćemo do članstva u EU uopšte stići. I, pošteno govoreći – ne greše mnogo. Hrvatska će se verovatno provući. Ali za nju su, kada je zagustilo i kada je Slovenija krenula da Hrvatsku blokira zbog pograničnog spora, kod slovenačkog premijera intervenisali nemačka kancelarka i rimski papa lično.Da li iko normalan veruje da bi se iko potresao i intervenisao sa tih ili nekih sličnih adresa kada bi neko, sutra-prekosutra, krenuo da blokira Srbiju? Tim pre što ćemo u međuvremenu, sve što bi strance moglo zanimati, zaključno sa „Telekomom“, već uveliko dati i prodati mnogo pre nego što se Uniji približimo.

Drugim rečima, hajde da vodimo otvorenu i iskrenu raspravu o prednostima i nedostacima jednostranog EU opredeljenja. Hajde da razgovaramo o realnim šansama da pod ovim okolnostima u kojima se nalazimo (kosovsko pitanje, problemi sa susedima, stalni pritisci na Srbe u Crnoj Gori i Republici Srpskoj) Srbija u doglednoj budućnosti uđe u ovu i ovakvu EU, sa svim njenim problemima, otvorenim i prikrivenim unutrašnjim podelama i sukobima. Hajde da razmišljamo o alternativnim rešenjima. Rusiji, Kini, Briku, Turskoj, nesvrstanima... A, pre svega, da poradimo malo na sebi i na upristojavanju sopstvene države.

Samo nemojmo da se unapred diskvalifikujemo, lažemo i obmanjujemo.

glavni urednik časopisa "Nova srpska politička misao"

http://www.politika.rs/pogledi/DJordje- ... VA.lt.html

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/jehoash.abiel


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10 Jan 2011, 01:31 
OffLine
Autor sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:50
Postovi: 1147
Lokacija: Banja Luka
Euro Igra je Završena

U pitanju su kratka četiri videa sa sjednica Evropskog Parlamenta sa našim prevodom, prve dve su iz decembra i novembra 2010. godine
_________________
Facebook: https://www.facebook.com/jehoash.abiel


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 14 Jan 2011, 00:02 
OffLine

Pridružio se: 26 Feb 2008, 09:03
Postovi: 406
Evropski parlamentarac savjetuje Hrvatskoj da ne ulazi u EU
Britanski političar i zastupnik Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) u Evropskom parlamentu Godfrey Bloom pozvao je u utorak u Zagrebu Hrvatsku da ne ponovi grešku koju je njegova zemlja učinila ulaskom u Evropsku uniju, koju smatra "apsurdnom organizacijom", ocjenjujući da joj članstvo ne bi donijelo ništa dobro.
Bloom, koji je u Evropskom domu održao predavanje "Hrvatska u Evropskoj uniji - prednosti i opasnosti", poručio je da članstvom u EU-u Hrvatska ne bi ekonomski ni demokratski uznapredovala. "Zašto ne biste uživali u partnerstvu s EU-om na temelju ugovora o slobodnoj trgovini", zapitao se Bloom.

"Ne treba vam politička unija da biste trgovali. Onaj ko tvrdi suprotno je ekonomski nepismen", kazao je Bloom koji je i sam ekonomist, a u politiku je ušao prije tek nekoliko godina.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija je članstvo u EU-u platila raširenom korupcijom i nedostatkom demokracije zbog urušavanja britanskog pravnog sistema razvijanog više od 800 godina.

Podsjetio je da njegova zemlja svakog dana u Bruxelles šalje 45 miliona funti za evropski budžet, ali da niko ne zna kako se troši taj novac. Kazao je da Bruxelles u zadnjih 15 godina nije proveo reviziju, zbog čega bi pojedinci u svakoj demokratskoj zemlji završili u zatvoru.

"Stoga se u Velikoj Britanija provodi kampanja za izlazak iz Unije, i to je jedna od najžešćih kampanja koja se ikada vodila", rekao je Bloom.

Također se osvrnuo i na britanski pravosudni sistem koji je ustuknuo pred "smiješnim i apsurdnim zakonima koje donosi Evropska komisija".

"Zakone sada kroji Komisija u kojoj sjede birokrati koje nije izabrao narod. Čak 75 posto britanskih zakona donijeli su strani, neizabrani birokrati", kazao je Bloom i opisao kojim jalovim se poslom mora baviti kao evropski zastupnik.

"Donose se zakoni o standardizaciji boca za alkoholna pića, sjedala za traktore, guščjih jaja, pa čak i oblika banana", kazao je Bloom. Najopasnijim, međutim, smatra to što evropsko zakonodavstvo ljudima propisuje što "smiju činiti".

"Naši su zakoni oduvijek propisivali što ne smijete činiti, a sada se propisuje što se uopće smije", kazao je i dodao da tu opasnost zasigurno uviđa svaka "slobodna osoba".


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 14 Jan 2011, 00:29 
OffLine
Autor sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:50
Postovi: 1147
Lokacija: Banja Luka
'EU je poput bivše Jugoslavije'
Britanski euroskeptik i zastupnik u europskom parlamentu Europsku je uniju usporedi s bivšom Jugoslavijom, a euru predvidio propast do kraja februara.

Sve je veći broj onih u Europskoj uniji, koji kritiziraju budućnost eura i zemlje koje uvode tu jedinstvenu europsku valutu. Kritičari tvrde da je takvo razmišljanje jednako ukrcavanju na brod koji tone. Europa mora otvoriti oči, poručuje David Campbell Bannerman, britanski zastupnik u Europskom parlamentu.

'Krajnje je opasno, kao što možemo vidjeti s eurom, forsirati toliko divergentne zemlje u sustav jedinstvene valute. Tenzije koje se time stvaraju, ekonomske i one političke, izrazito su opasne', rekao je Bannerman za RT. On je upravo tim primjerom objasnio zašto EU uspoređuje s bivšom Jugoslavijom.

'Osobno mislim da će euro propasti i to brzo. Mislim da bi se to moglo dogoditi već ovog ili idućeg mjeseca', zaključio je Bannerman, koji je sam veliki euroskeptik i pristaša kampanje protiv, kako i sam kaže 'europske super države'.

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/jehoash.abiel


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 14 Jan 2011, 10:47 
OffLine
Autor sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:50
Postovi: 1147
Lokacija: Banja Luka
Koliko vidim ovde nismo stavili link na odličan tekst na našem sajtu o ovoj temi, pa evo ga

Proročanstvo o propasti EU - djece uglja i čelika

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/jehoash.abiel


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17 Feb 2011, 17:54 
OffLine

Pridružio se: 05 Feb 2011, 22:45
Postovi: 5
Na engleskom se kaže "bandwagon", a na našem "Kud svi Turci, tu i mali Mujo". Evropska Unija je nastala po uzoru na Ameriku, da postane novi svetski lider. Da bi bio lider, moraš da imaš investicije raspoređene po svetu, kao mafija u nekadašnjoj seriji Hobotnica. Dugovi, klimatske promene, uništeno prirodno okruženje, populacija ljudi veća nego ikad u istoriji (i raste), potrošačko društvo (dijamanti su skupi i donose laku zaradu, a na očuvanju vode i proizvodnji hrane se malo teže zarađuje) ograničeni prirodni resursi (npr. peak oil - ništa manje ozbiljna pretnja od klimatskih promena) i razne druge nezgode će dovesti do toga da će ekonomija opadati i da će sve velike i komplikovane ljudske tvorevine ("too big to fail") biti u ozbiljnim problemima. Ima dobra knjiga Eaarth od Billa McKibbena koja govori o novoj planeti (Eaarth umesto Earth) koja samo liči na onu na kojoj smo se rodili - kao da su nas svemirci kolektivno prebacili na planetu nezgodniju od majke Zemlje. Vreme je da se zastane i vidi kako da se osmisli život u novim uslovima.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 22 Mar 2011, 18:37 
OffLine

Pridružio se: 25 Jan 2011, 13:06
Postovi: 257
šteta što si stavio ono prvo
nije tomu tu mjesto


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21 Apr 2011, 08:07 
OffLine

Pridružio se: 26 Feb 2008, 09:03
Postovi: 406
Globalni trud da se izvan zakona stave trave,vitamini i prirodni dodaci je već u tijeku, i već za 4 mjeseca će se kriminalizirati I zabraniti stotine prirodnih proizvoda u Velikoj Britaniji i diljem Europske Unije. Sve je to dio direktive koja je u EU akte uvedena još 2004.godine, a koja podiže praktički nesavladive prepreke protiv proizvođača prirodnih lijekova, zahtijevajući da ti lijekovi budu licencirani prije prodaje. Zahtjevi licenciranja su, pogađate, tako uređeni da gotovo nijedna biljka ne može ispuniti njihove zahtjeve za licencu.

Za licenciranje samo jedne kulture biljaka u EU potrebno je izdvojiti 125,000 do 180,000 USD , a pošto biljka ne može biti patentirana, vjerujem da ne postoji tvrtka koja bi mogla toliko izdvojiti za licenciranje, a kamoli pojedinci koji se bave proizvodnjom prirodnih lijekova. Ali nravno,to je bila i namjera vladara svijeta i direktora farmaceutskih kompanija, koji se desetljećima bore protiv konkurencije prirodne medicine.

Ono što se već sad događa i kao realnost nameće u Europskoj uniji, u budućnosti bi moglo vrlo lako postati globalnom praksom te bi se bavljenje prirodnom medicinom bez spomenutih licenci okarakteriziralo kao kazneno djelo. Bilo kako bilo, u slijedećih nekoliko mjeseci trgovine zdrave hrane u EU će morati povući “ilegalne” prirodne i biljne proizvode sa svojih polica, pa će tako tako ljudi koji su ovisili o prirodnim lijekovima, morati početi koristiti zamjenske farmaceutske lijekove.

I to je bit svega; korumpirane i s farmaceutskim gigantima umrežene vlade europskih država, točno znaju kako će nestankom prirodnih lijekova sa polica ljudi odmah pohitati doktorima. Prodajom tih lijekova stvara se profit koji spomenute političare i održava na vlasti, a obični ljudi polako dobijaju osjećaj “vrtnje u začaranom krugu”. Takav zakon može također natjerati ljude da prirodne lijekove traže iz izvora u kojima nema kvalitativnih kontrola.

Dr. Robert Verkerk, osnivač “Alijanse za prirodnu medicine” tako izjavljuje: "Tisuće ljudi diljem EU ovisi o prirodnim lijekovima. Oni ne uzimaju te proizvode jer su bolesni- oni uzimaju te proizvode da ostanu zdravi. Ako se te proizvode povuče s tržišta, ljudi će onda tražiti druge izvore, kao npr.internet, gdje je veliki rizik da im se ponudi slabija kvaliteta proizvoda ili proizvod koji uopće neće djelovati".

Zaista, teorija da postoji globalna zavjera koja želi ljude prisiliti da uzimaju farmaceutske lijekove i da koriste samo konvencionalnu medicinu (zapadni način liječenja) - čini se sve više surovom realnošću. Vlade širom svijeta očito ne žele da imate pravo na slobodu vašeg zdravlja , jer "slobodan izbor" ukazuje da će se milijuni ljudi odreći trovanja lijekovima konvencionalne medicine, a što globalnom “establishmentu” nikako nije u interesu.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 97 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod - www.CyberCom.rs