ČOVJEK SE
DUHOVNO, TJELESNO, FIZIČKI,
ENERGETSKI, MATERIJALNO,
UZDIŽE I NAPREDUJE
KADA ČITA, PRIČA, SLUŠA,
RAZMIŠLJA SRCEM, S LJUBAVLJU,
O BOŽIJIM STVARANJIMA, DJELOVANJU
I NAMJERAMA SA ČOVJEKOM NA ZEMLJI

duhovnaizgradnja.com forum

 

posjetite i sajt Duhovna izgradnja

Ovo je forum javnog karaktera i na njemu svako može da iznosi svoja razmišljanja koja su u skladu sa pravilima foruma, ali autori sajta ne stoje iza pisanja drugih učesnika

Danas je 19 Jun 2018, 13:34

Sva vremena su u UTC + 1 sat
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Anti-NATO
PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:14 
OffLine
Autor sajta
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:50
Postovi: 1147
Lokacija: Banja Luka
Ova tema je uveliko povezana sa temom "Sloboda", pokrenuta je pažnje vrijedna inicijativa studenata i nastavnika Filozofskoga fakulteta u Zagrebu protiv NATO-a koju prenosim u cjeliniAntiNATO : Otvoreno pismo hrvatskoj javnosti


Hrvatska bi, prema najavama, u travnju trebala dobiti pozivnicu za ulazak u NATO. Hrvatsko se priključenje NATO-u uzima kao samorazumljiva i neupitna činjenica unatoč izostanku adekvatne javne rasprave.

Apsurdna je situacija da je znatan broj građana Hrvatske protiv ulaska u NATO, a istodobno sve velike stranke zastupaju ulazak u taj savez. Postavlja se pitanje koga te stranke predstavljaju? Vlast pritom odbija čak i mogućnost referenduma iako je jasno da bi o tako važnoj stvari trebali odlučivati svi građani Hrvatske. Podsjetimo, za odabir lokacije nogometnog stadiona nije problem raspisati referendum, ali jest problem pitati narod što misli o tako velikoj odluci kao što je stupanje u NATO.

Navodimo najvažnije razloge protiv ulaska u NATO:

1) Ne želimo da se Hrvatska kao pijun priključi anglo-američkom korporativnom imperijalizmu. Članice su NATO-a, više-manje, potpora SAD-ovoj politici svjetskog sileđžije u kojoj SAD ne biraju sredstva, kršeći međunarodno pravo invazijama na druge zemlje u kojima imaju vlastite interese (Irak) i ubijajući milijune ljudi (više od milijun poginulih Iračana od početka okupacije), podupirući teroriste i diktatore širom svijeta (koji se poslije mogu od njih odmetnuti kao Saddam Hussein i Osama bin Laden), svrgavajući neposlušne vlade malih zemalja kombinacijom međunarodnih sankcija i tajnih službi, financijski izrabljujući siromašne zemlje putem MMF-a i WTO-a, a sve pod krinkom tobožnjega širenja demokracije. Uđemo li u NATO, naši će nas se potomci jednoga dana sramiti, kao što se neke zemlje danas srame svoje nacističke prošlosti.

2) Hrvatska vojska trenutno prolazi niz prilagodbi radi priključenja NATO-u. Te reforme, korisne i nekorisne, u potpunosti plaća Republika Hrvatska. Hrvatsku potresaju valovi poskupljenja, financijska situacija se pogoršava, a ulaskom će u NATO Hrvatska biti izložena dodatnim golemim troškovima nužnim da bismo se prilagodili NATO-ovim (ne uvijek logičnim) standardima. To znači masovno kupovanje opreme i oružja, nerijetko zastarjelog (dakako, od članica NATO-a), te obavezu nastavka provođenja prenaglih skupih reformi u vojsci i golemih (a nepotrebnih) ulaganja u vojni proračun. Procjenjuje se da će nas ulazak u NATO u idućih nekoliko godina stajati najmanje 10 milijardi kuna! Iako su problemi u organizaciji Hrvatske vojske evidentni te su neke promjene nužne, s reformama se ne valja zalijetati, a NATO nam ne smije biti isprika za vlastitu nesposobnost i lijenost.

Hrvatska već sada, iako još nije u NATO-u, podupire američku okupaciju i iskorištavanje Afganistana te će ondje u 2008. godini biti 300 hrvatskih vojnika. Hrvatska će samo na iznimno visoke plaće svojih vojnika u Afganistanu u 2008. potrošiti najmanje 10 milijuna eura. To, kao i sve ostale troškove (prijevoz, hrana, smještaj, oprema itd.) plaćamo mi. A zašto? Radi potpore anglo-američkom izrabljivanju te zemlje. Prema najavama NATO-ovih i naših čelnika, od nas se u budućnosti očekuje sudjelovanje i u drugim “misijama”. Iz njih ćemo izići puno siromašniji, a naši će vojnici u njima zacijelo i pogibati, i to kao okupatori.

3) Vlast nas zavarava da ćemo u NATO-u biti sigurniji. Istina je posve suprotna. Hrvatskoj trenutno, a ni u daljoj budućnosti ne prijeti baš nikakva opasnost od susjednih država. Osim toga, otvoreno nas svrstavanje uz NATO i SAD samo dovodi u još veću opasnost od islamističkog terorizma (koji je u velikoj mjeri nastao kao odgovor na SAD-ov svjetski terorizam) a dovoljno se samo sjetiti terorističkih napada u Madridu 2004. i Londonu 2005. koji su bili odgovor na sudjelovanje vojnika tih zemalja u NATO-ovim operacijama na Bliskom istoku. NATO nam protiv terorističkih napada ionako ne može pomoći jer se protiv terorista ne može boriti vojska nego policija. Osim toga, valja napomenuti da ni u slučaju većeg rata NATO zapravo nije nikakav jamac sigurnosti. Članice NATO-a zadržavaju pravo ne intervenirati u obrani napadnute zemlje Članice jer se ta pomoć ne podrazumijeva automatski. Uostalom, s koliko bi uopće žara i hrabrosti američki ili nizozemski vojnik branio tuđi narod? Sjetimo se s koliko su žara međunarodne snage intervenirale u Ruandi, Kurdistanu, Srebrenici, Vukovaru...

4) NATO-ovi čelnici izjavljuju kako planiraju većinu baza iz zapadne Njemačke prebaciti u nove zemlje članice te se u Sloveniji u Cerklju, odmah uz hrvatsku granicu, preuređuje aerodrom za prihvat NATO-ovih zrakoplova premda je Sloveniji bilo obećano da se kod njih neće graditi baze. Želimo li doista NATO-ove baze pored Pule, Splita, Zadra ili Zagreba kao što se najavljuje?

Pitanje koje treba postaviti nije "treba li Hrvatska ući u NATO?" nego "što će se dogoditi ako Hrvatska ne uđe u NATO?". A odgovor je - ništa. Dapače, bit ćemo sigurniji, nećemo bacati milijune u vjetar, a savjest će nam biti čista. Stoga pozivamo hrvatsku javnost da digne svoj glas protiv ulaska Hrvatske u NATO!

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/jehoash.abiel


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Anti-NATO
PostPoslato: 25 Feb 2008, 21:37 
OffLine
Autor sajta

Pridružio se: 13 Feb 2008, 08:13
Postovi: 206
Lokacija: Bajna Luka
Drago mi je da se neko konačno okuražio i rekao javno ono što mnogi koji razmišljaju svojom glavom, i sabiraju dva i dva, znaju.
Eh, kad bi se neko još usudio otvoreno suprotstaviti ulasku EU...
Zasad samo kroz satiru (npr. Pervan u večernjoj školi govori neke super stvari), i ne sasvim otvoreno, ali mislim da neće mnogo vode proteći a neko će i to jasno i glasno reći (evo i rime :D ).
Nije lako otrgnuti se dogmama koje se već dugo svima kljucaju u mozak, ali došlo je vrijeme promjena...


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Anti-NATO
PostPoslato: 30 Jul 2008, 08:36 
OffLine

Pridružio se: 29 Jul 2008, 12:44
Postovi: 21
zanimljivo tumačenje nekih dijelova Svetog Pisma! trebalo je vremena i truda da se vak nest sroci i čestitam vam na tome!

malo mi se ne svida to prevrtanje rijeci i uzimanje u ubzir samo ona slova koja idu u korist. na takav nacin se moze iz jednog citata naciniti 100 tumacenja o razlicitim dogadajima, a koja ce se dobro uklopiti u citat.

dosta citam i proucavam Sveto Pismo, pa mi bas drago sto postoji ova stranica, da sve koje teze za duhovnosti potakne na razmisljanje.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Anti-NATO
PostPoslato: 30 Jul 2008, 11:45 
OffLine

Pridružio se: 29 Jul 2008, 12:44
Postovi: 21
sto se tiče nato-a s tim se u potpunosti slazem!

nazalost židovi(odabrani narod) su u vremenu prije Krista ispašali i bili kažnjavani iskljucivo zbog svojih kraljeva i poglavara koji su zavodili narod, a pojedinci proroci koje je Bog slao nisu baš uspijevali u namjerama da ih usmjere na pravi put.

danas se sve to ponavlja samo sto su ulogu židova zamjenili kršćani(sveti puk).

ja mislim, a i to spominje Sv. Pavao da sve ide ka tome da se sve zatvori u jednu cjelinu. kao sto su pogani progledali i spoznali spasenje po židovima(tvrdoći njihovog srca), tako dolazi vrijeme da židovi spoznaju spasenje po nama(krćanima).

zna Bog da smo narod tvrde šije, jer stvaralac najbolje poznaje svoje djelo.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Anti-NATO
PostPoslato: 30 Jul 2008, 19:04 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 01:12
Postovi: 296
Sadašnji dogadjaji na ovim prostorima imaju toliku sličnost sa tadašnjim židovskom državom da to nije slučajnost.
Ja mislim da:
Osobe koje sad i ovde žive su reinkrenacija ondašnjih židova,jer kako su onda bili tvrdog čela tako i sada rade.

Kako su onda narodne vodje "jurile" za materijalnim bogastvima,tako je i sadašnjim vlastima ulazak u Nato i EU na prvom mjestu.


Poslednji put menjao Alset dana 19 Dec 2011, 10:53, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Anti-NATO
PostPoslato: 30 Jul 2008, 21:48 
OffLine
Autor sajta

Pridružio se: 13 Feb 2008, 08:13
Postovi: 206
Lokacija: Bajna Luka
mastermind je napisao:
zanimljivo tumačenje nekih dijelova Svetog Pisma! trebalo je vremena i truda da se vak nest sroci i čestitam vam na tome!

malo mi se ne svida to prevrtanje rijeci i uzimanje u ubzir samo ona slova koja idu u korist. na takav nacin se moze iz jednog citata naciniti 100 tumacenja o razlicitim dogadajima, a koja ce se dobro uklopiti u citat.
dosta citam i proucavam Sveto Pismo, pa mi bas drago sto postoji ova stranica, da sve koje teze za duhovnosti potakne na razmisljanje.


Istina ima mnogo lica ili mnogo strana, koje mogu ponegad izgledati nespojive, ali neistina ih ima još više.
Svako slovo i svaki stih u Svetom Pismu, saglasno tome, mogu se istinito tumačiti na mnogo načina, a neistinito na još više.
Mi smo pronašli jednu nit tumačenja koja se izuzetno dobro primjenjuje na današnje događaje na našim prostorima, i to je sigurno istinito, ali nije jedini način niti jedini ugao gledanja.
Kao što smo primjerima pokazali, primjenom i razvojem ranijih otkrića (o bitnosti naših prostora kako je to ukodirano u tekst Svetog Pisma) došli smo redom do mnoštvo potvrda i novih otkrića dobijenih na isti način, uključujući i ovo o NATO-u što je tebi iznutra zazvonilo i što se posložilo sa tvojim unutrašnjima znanjem i spoznajom.
Drago mi je da je tako i pozdravljam tvoje učešće na ovom forumu.
Jedno je sigurno: oni koji drugima nameću svoje vizije i ideje, u stvari traže poslušnike i sljedbenike, ti rade za neke ciljeve koji su njima važni ali se u svojoj suštini suprote volji Oca, Sina, Duha Svetog i Njima služećih Sila Nebeskih. Međutim, oni koji svojim djelovanjem u drugima samo pobuđuju spoznaje koje i sami imaju i koje dolaze iznutra ali ne iz ljudskih umova nego iz Tvorca u nama, takvi služe Tvorcu i Njegovoj volji i slažu se vrlo dobro i bez toga da se poznaju i fizički kontaktiraju (a kamo li da su sljedbenici iste religije ili ideologije).
To je prava duhovna veza i to treba njegovati i održavati. To je istinsko udruženje slobodnih, i način udruživanja koji jedini može da opstane u vremenu koje dolazi.
Svako dobro.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod - www.CyberCom.rs