ČOVJEK SE
DUHOVNO, TJELESNO, FIZIČKI,
ENERGETSKI, MATERIJALNO,
UZDIŽE I NAPREDUJE
KADA ČITA, PRIČA, SLUŠA,
RAZMIŠLJA SRCEM, S LJUBAVLJU,
O BOŽIJIM STVARANJIMA, DJELOVANJU
I NAMJERAMA SA ČOVJEKOM NA ZEMLJI

duhovnaizgradnja.com forum

 

posjetite i sajt Duhovna izgradnja

Ovo je forum javnog karaktera i na njemu svako može da iznosi svoja razmišljanja koja su u skladu sa pravilima foruma, ali autori sajta ne stoje iza pisanja drugih učesnika

Danas je 21 Jun 2018, 03:34

Sva vremena su u UTC + 1 sat
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 14 Jul 2011, 08:28 
OffLine
Autor sajta

Pridružio se: 13 Feb 2008, 08:13
Postovi: 206
Lokacija: Bajna Luka
Elena je napisao:
Jeste li znali da "Esel" ( cita se "Ezel") na njemackom znaci magarac? :D To samo da napomenem, posto mi stalno ovo ime Ezel bode oci i asocira me na tu zivotinju. :D :oops: :)


Na magaretu je Isus Hrist ušao u Jerusalim!


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 14 Jul 2011, 08:36 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2010, 11:16
Postovi: 4219
Naravno , i to mi je palo na um. :)

_________________
The Call of Freedom
~ Sta mi vredi sad da letim kada nemam gde da sletim...~


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 14 Jul 2011, 12:02 
OffLine

Pridružio se: 26 Feb 2008, 09:03
Postovi: 406
A možda je potrebno da se pojavi magare koje (simbolično) treba upozoriti Valama na anđela sa golim mačem.
Četvrta knjiga Mojsijeva 22.
30. A magarica reče Valamu: nijesam li tvoja magarica? Jašeš me od kako sam postala tvoja do danas; jesam li ti kad tako učinila? A on reče: nijesi.
31. Tada Gospod otvori oči Valamu, koji ugleda anđela Gospodnjega gdje stoji na putu s golijem mačemu u ruci. I on savi glavu i pokloni se licem svojim.
U Judinoj poslanici postoji upozorenje o Valamovoj plati i vremenima koja dolaze.
SABORNA POSLANICA SVETOG APOSTOLA JUDE (JAKOVLjEVOG)
3. Ljubljeni, starajući se na svaki način da vam pišem o opštem spasenju, imadoh potrebu da vam pišem moleći da se borite za vjeru jedanput predanu svetima.
4. Jer se uvukoše neki ljudi odavno unaprijed zapisani za ovu osudu, bezbožnici koji blagodat Boga našega izvrću na razvrat, i odriču se jedinoga Vladike i Gospoda našega Isusa Hrista.
5. A hoću da vas podsjetim, što vi svakako znate, da Gospod spasivši narod iz zemlje egipatske, pogubi zatim one koji ne vjerovaše;
6. I anđele koji ne održaše svoje dostojanstvo, nego napustiše svoje boravište, ostavio je za sud velikoga Dana u okovima vječnim pod mrakom,
7. Kao što Sodom i Gomor, i gradovi oko njih koji se bjehu na njima sličan način odali bludu i poveli za drugim tijelom, stoje kao primjer, podvrgnuti osudi ognja vječnoga.
8. Slično, dakle, i ove sanjalice skrnave tijelo i preziru Gospodstvo (Božije), a na slave hule.
9. A Mihailo Arhanđel, kada prepirući se sa đavolom govoraše o Mojsejevom tijelu, ne usudi se izreći hulnoga suda, nego reče: Gospod neka ti zaprijeti!
10. A ovi hule na ono što ne znaju; a što po prirodi kao beslovesne životinje znaju, u tome se razvraćaju.
11. Teško njima, jer putem Kainovim pođoše i u prijevaru Valaamove plate upadoše, i pobunom Korejevom izgiboše.
12. Oni su ruglo na vašim večerama ljubavi, jedući s vama bez zazora, sebe napasajući; oblaci bezvodni, koje vjetrovi vitlaju; drveta jesenja, besplodna, dvaput umrla, i iz korijena iščupana;
13. Bijesni talasi morski koji se pjenušaju svojim sramotama; zvijezde lutalice, za koje se mrak tame čuva zanavijek.
14. Ali i za ove prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod sa hiljadama hiljada svetih svojih,
15. Da učini sud nad svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve drske riječi koje bezbožni grješnici govoriše protiv Njega.
16. Ovo su gunđala, roptači, koji hode po željama svojim, i usta njihova govore naduvene riječi, i radi koristi laskaju ljudima.
17. A vi, ljubljeni, sjetite se riječi koje su već kazali apostoli Gospoda našeg Isusa Hrista,
18. Jer vam govorahu da će se u posljednje vrijeme pojaviti rugači koji će hoditi po svojim bezbožnim željama.
19. Ovo su oni koji stvaraju razdore, čulni su i Duha nemaju.
20. A vi, ljubljeni, izgrađujte sebe svojom najsvetijom vjerom, moleći se u Duhu Svetome,
21. Održite sebe u ljubavi Božijoj, očekujući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život vječni.
22. I sa rasuđivanjem jednima budite milostivi,
23. A druge u strahu spasavajte otimajući ih iz ognja, a treće karajte sa strahom, mrzeći i haljinu opoganjenu od tijela.
24. A Onome koji vas može sačuvati bezprijekorne i postaviti pred slavom svojom neporočne u radosti,
25. Jedinome premudrome Bogu, Spasitelju našemu, kroz Isusa Hrista, Gospoda našega, slava i veličanstvo, moć i vlast prije svih vijekova, i sada, i u sve vijekove! Amin.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 06 Dec 2011, 15:06 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 06:16
Postovi: 2453
Lokacija: Ponir - Mehovci
Arapima su turske serije "nemoralne", ali ih svi gledaju

Turske serije su đavo, ali ih je nemoguće zaobići

Turske televizijske serije u kojima se prikazuju obnažene ljepotice u nedozvoljenim scenama su "nemoralne", ali i pored toga svi ih rado gledaju.
"Turske serije su đavo, ali ih je nemoguće zaobići. Mi ih kritikujemo, ali ih gledamo sa velikim interesovanjem", izjavio je tuniski profesor Moncef Ajari na Tursko - arapskom forumu koji je održan u Istanbulu. U poznatoj TV seriji "Gumuš" mogu da se vide provokativne scene i odnosi izvan braka, kakvi postoje i u arapskom svijetu, ali o tome se javno ne govori, rečeno je na forumu u čijem radu je učestvovalo 200 novinara, režisera i drugih medijskihg radnika iz dvadesetak zemalja iz tog dijela svijeta.

"To je kod nas još uvek tabu tema", objašnjava Daniel Abdulfetah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. "Turske TV serije su bez dozvole ušle u domove mnogih Arapa i postale su naš stalni gost ", kaže Hamid al Tuki, medijski radnik iz Omana. "Vi ne možete nikoga da vidite na ulici kada se prikazuje turska serija "Gumuš", koja se u arapskom svijetu prikazuje pod naslovom "Nur", kaže Al Tuki.

Turske TV serije su u početku bile na udaru islamskih konzervativaca i u samoj Turskoj zbog razgolićenih ljepotica i slobodne ljubavi izvan bračne zajednice, što, kako se tvrdi, ugrožava porodične vrijednosti.
Vremenom se to pretvorilo u unosan biznis u kome se obrću milioni dolara, pošto su u posljednjih pet godina televizijske "sapunice" osvojile gledaoce u arapskom svijetu i na Balkanu, uključujući i BiH.


http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/svijet ... edaju.html
:( :roll: :banghead:

Ne zna čovjek šta bi, nije rješenje ti totalno pokrivanje, niti otkrivanje, i onda je borba s onim između. Meni je Turska OK, ali u nekim stvarima previše zapadnjački ide, opet zasigurno balansira i sa arapima i istokom.


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 25 Maj 2012, 21:59 
OffLine

Pridružio se: 02 Jun 2011, 21:39
Postovi: 155
Mnogo mi se sviđa muzika iz ,,Ezela".Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 06 Jul 2012, 14:59 
OffLine

Pridružio se: 02 Jun 2011, 21:39
Postovi: 155


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 08 Jul 2012, 14:12 
OffLine

Pridružio se: 02 Jun 2011, 21:39
Postovi: 155
Mudre misli iz ,,Ezela"

,,Ima istina u koje nije dobro vjerovati. Znati mnogo stvari ne znači biti mudar. Kad kuješ svoju sreću ne udaraj bližnje po prstima"

,,Najteža je pobjeda koju čovjek dobije protiv svog srca"

,,Osoba koja vjeruje u sudbinu, ne vjeruje u slučajnost. Onaj ko vjeruje u slučajnost ne drži u rukama svoju sudbinu"

,,Ili voliš, ili mrziš. Ako probaš oboje u isto vrijeme, eksplodiraćeš"

,,Svaki odabir je zapravo rješenje. Ono što nema rješenje je kao otrovno voće. Kada ne možeš napraviti ništa u vezi nečega, najlakše je odustati. Najbolje rješenje je upitati sebe: ,,Jesam li poduzeo sve što je bilo u mojim rukama?" Jer je pravi problem izgubiti šansu koju si imao."

,,Onaj ko se s protivnikom dugo bori, na kraju bez njega ne može"

Ramiz Karaeski


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: EZEL
PostPoslato: 25 Avg 2012, 17:56 
OffLine
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2010, 11:16
Postovi: 4219
Prije par dana upratih jednu dosta dobru tursku seriju. Vjerujem da dosta vas zna o cemu se radi posto su turske serije dosta popularne na nasim prostorima. Radi se o seriji ASI

Radnja serije:
Citiraj:
Već tri generacije obitelji Kozcuoğlu posjeduje veliko imanje, a opstanak plantaže i farme njihov je najvažniji cilj. Vlasnik Ihsan Kozcuoğlu i njegova kći Asi rade i žive za svoju zemlju.

Prošle su godine i Demir se vraća u svoj rodni grad kao imućni poslovni čovjek. Prije mnogo godina Demirova majka i njegova teta Suhejla došle su raditi na imanje obitelji Kozcuoğlu. Demirova majka utopila se u rijeci Asi koja teče blizu posjeda obitelji Kozcuoğlu. Još uvijek ogorčen zbog okolnosti koje su njegovu majku odvukle u smrt, Demir susreće Asi prema kojoj odmah osjeti veliku privlačnost. No životi obitelji Kozcuoğlu i Demirove obitelji isprepletene su događajima iz prošlosti što je konstantna prepreka u odnosu ovo dvoje mladih ljudi. Tajne i laži počinju izlaziti na vidjelo i potresati odnose nakon što se Suhejla vrati u Antakyju.

Demir saznaje da je obitelj Kozcuoğlu, jedna od cjenjenijih obitelji u regiji, vjerojatno odgovorna za smrt njegove majke. Odgovore zašto je njegova majka počinila samoubojstvo, Demir je odlučio potražiti na imanju Ihsana Kozcuoğlua. Demir svoj posao prebacuje u Antakyju i ondje kupuje imanje Džemala Age, Ihsanova tasta.

U priči o novoj ljubavi prema zemlji, ali i romanci, u središtu je jedna rijeka koja teče uzvodno. Njeno je ime Asi, kao i nadimak glavne junakinje Asiye. Ona ide suprotnim smjerom baš poput rijeke koja, za razliku od uobičajenog toka, gradom Antakyijom teče od juga prema sjeveru. Na tom je prostoru Demirova obitelj pokopala tajne koje će njemu i Asi spriječiti put do sreće. Iako zaljubljeni, ponosni i vezani uz svoje obitelji, Demir i Asi su neprijatelji obilježeni grijesima njihovih predaka.


Muzicki titl za seriju

_________________
The Call of Freedom
~ Sta mi vredi sad da letim kada nemam gde da sletim...~


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod - www.CyberCom.rs