duhovnaizgradnja.com forum
http://www.duhovnaizgradnja.com/forum/

Socijalne igrice i duhovnost
http://www.duhovnaizgradnja.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=850
Stranica 1 od 1

Autoru:  Nur [ 21 Sep 2015, 20:09 ]
Tema posta:  Socijalne igrice i duhovnost

Na internetu se vrti mnoštvo socijalnih igrica tipa Farmville, Dreamevill i sl. Pravila na kojima se zasnivaju ove igice u potpunosti se mogu primijeniti u duhovnom radu.
Neka od njih su:
1. Svaki dan se mora ući u igricu da bi se dobila dnevna nagrada.

1. Korinćanima 3:8 I svako će primiti platu po svome trudu.

O revnosti je pisano mnogo u svim svetim spisima. Kao što možemo tijelo da treniramo svaki dan i da ono ima sve više kondicije, tako i predanost Bogu moramo da treniramo svaki dan, kroz molitvu, meditaciju, čitanje, djelovanje.

2. Ako se ne prikopčaš jedan dan u sedam dana, onog dana kada se prikopčaš, počinješ od početka, bez obzira do kojeg dana si ranije stigao.

Svaki dan kada propustimo da radimo na sebi, gubimo malo i od one duhovne snage koju smo do tada stekli.

3. U sistemu nagrada, iz dana u dan je sve veća nagrada.

Bhagavad Gita 9:22 Ko na Mene misli samo i služi mi predan trajno, tome nova dobra dajem, i što steče, ja mu čuvam.

4. Samo se prikopčaj sedam dana zaredom, a da uopšte ne igraš, pored toga što svaki dan nešto osvojiš, sedmi dan ćeš dobiti i najvredniju sedmičnu nagradu.
5. Isto je i na mjesečnom nivou. Sama svakodnevna prisutnost donosi nagradu.


Jevanđelje o Jovanu 8:31 Ako istrajete u ovoj mojoj nauci, uistinu ste moji učenici; upoznaćete istinu, a istina će vas osloboditi.

6. Nešto što je u početku igre izgledalo teško ili nemoguće da se ostvari, sa razvojem igre postaje lako, jer se bolje snalaziš, imaš više znanja i alata, ali se javljaju stalno novi izazovi.
7. Svaki novi zadatak se radi u više nivoa.


Knjiga o Sirahu 4:21 Ne idi za onim što ti je previsoko i ne istražuj ono što je iznad tvojih snaga.
Ponekad nam se čini da nešto nikada nećemo moći da ostvarimo ili postignemo unutar sebe, što može da dovede do samokinjenja, pa čak i odustajanja od duhovne izgradnje. Problem je u tome što uglavnom ne možemo da sagledamo cjelokupnu priču i ne možemo da vidimo da je ovo što sada radimo jedan korak u cjelokupnoj stazi koju treba da prođemo, a nikada je nećemo preći ako ne učinimo taj korak i sve sljedeće.

9. Sve ide polako, ali ipak ide i prolaziš sve više nivoe.
10. Kada postaneš ozbiljan igrač, pomoć stiže.

Autoru:  ananda [ 01 Feb 2016, 10:41 ]
Tema posta:  Re: Socijalne igrice i duhovnost

Citiraj:
Pravila na kojima se zasnivaju ove igice u potpunosti se mogu primijeniti u duhovnom radu.


Nije li to zato što se igrice zasnivaju upravo na pravilima iz duhovnog rada i koja su izvrla u duhovnom radu (i/ili svakodnevici)?

Autoru:  Khali Olga [ 01 Mar 2016, 18:07 ]
Tema posta:  Re: Socijalne igrice i duhovnost

Sve ima svoj izvor u duhovnosti ili u Bogu samo što ljudi nisu svjesni Boga. Vid im je ograničen na spoljašnje stvari kojima su zaslijepljeni. Samim tim o duhovnosti se može učiti bukvalno iz svega.

"Stanite i čudite se; vapijte i vičite: Pijani su, ali ne od vina; posrću, ali ne od silovitog pića. Jer je Gospod izlio na vas duh tvrdog sna i zatvorio vam oči, oslepio proroke i videoce, glavare vaše.
I svaka utvara biće vam kao reči u zapečaćenoj knjizi, koju daju čoveku koji zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne mogu, jer je zapečaćeno.
Ili da daju knjigu onom koji ne zna čitati govoreći: Čitaj to; a on reče: Ne znam čitati. Zato reče Gospod: Što se ovaj narod približuje ustima svojim i usnama svojim poštuje me, a srce im daleko stoji od mene, i strah kojim me se boje zapovest je ljudska kojoj su naučeni." Prorok Izaija

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/